tiistai 1. joulukuuta 2015

Luukku 1: Miten luoda täydellinen oc-poni?

Me kaikki olemme erilaisia, niin ovat myös ponit. Kaikilla poneilla on oma ulkonäkönsä, söpöysmerkkinsä, luonteensa ja tarinansa. Täydellisellä oc:llä nämä kaikki ovat kunnossa.

Aloita suunnittelemalla; "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty"

Ponin elämä
Ponin elämän keksiminen on haastavaa. Hyvä tapa kehitellä sitä on ottaa muiden ponien elämästä, ja ehkä jopa omasta elämästäsikin. Aluksi voit vaikka yhdistellä ponien tarinoita ja ottaa niistä jotain pois ja sen jälkeen mieleesi saattaa tulla juuri sopiva idea.

Tästä näet Vivi Rainbown tietoja, joista saatat keksiä ideoita oman ponisi elämään. :)

Söpöysmerkki
Ponin söpöysmerkki on myös tärkeä. Paras söpöysmerkki on tietenkin persoonallinen, kuten Söpöysmerkkiklubilaisilla, mutta sellaisen keksiminen voi olla hyvin hyvin hyvin vaikeaa. (En siis itsekään keksinyt sellaista :D). Mutta siitä huolimatta en suosittele valitsemaan liian yksinkertaista söpöysmerkkiä kuten esim. pelkkä sydän, joka voisi hyvin kuvata ystävyyttä tai rakkautta tai melkein mitä tahansa. Prinsessa Cadancehan on juuri nimenomaan "Rakkauden Prinsessa" mutta eihän hänenkään söpöysmerkki ole pelkkä sydän, vaan sydäntä muunneltu ja tehty siitä persoonallinen. Eli söpöysmerkin suunnittelu kannattaa aloittaa niin, että mietit mistä asioista pidät eniten tai mitkä ovat sinun erityistaitosi. Esimerkiksi jos minä tykkäisin Fantasta ja piirtämisestä (oikeasti tykkäänkin :D), voisin suunnitella kynän, joka on piirtämässä Fanta-pulloa. ;)

Nimi
Ponen nimi kuvaa usein sitä, millainen poni (Pinkie Pie) on tai sitten söpöysmerkki sopii nimen
kanssa (Rainbow Dash). Mutta oman oc:ni nimi ei mitenkään liity söpöysmerkkiin. Jos muistatte taustaponin nimeltä "Lily Valley" niin hänen nimensähän tarkoittaa kieloa, joka on myös hänen söpöysmerkkinsä, mutta Lily Valley voi olla myös olla ihmisen nimi.

Ulkonäkö
Monesti myös ulkonäkö liittyy söpöysmerkkiin (Rainbow Dash). Ulkonäön kanssa ei kannata tehdä niin, että valitsee yhden ponin pohjan, ja värittää sen uudestaan, vaan nyt on aika käyttää luovuutta ja tehdä kokonaan uuden näköinen poni. Minä itse suosin "tavallisten ponien" tekemistä, eli ei alicorneja, tai erivärisiä kavioita, mutta tottakai jokainen saa tehdä miten itse haluaa! :) Ponillahan voi olla myös asusteita, kuten omalla oc:lläni Vivi Rainbowlla on onnenkoru.

Equestria Girls 
Ponit näyttävät melkein samalta ihmisenä, hiukset saattavat olla hieman eri tavalla. Tee oc-ponisi ihmisversiosta tunnistettava, kuten monet ovat Equestria Girls-leffoista bonganneet taustaponeja (siis tietysti ihmisinä :D). Hyvä tapa suunnitella vaatteita, on etsiä mieleisiäsi vaatteita netistä ja muodostaa niistä kollaasi, jonka jälkeen sinulla on pohja, jota voit lähteä muokkaamaan yksityiskohdilla. :)


Tälläinen on oman oc-ponini vaatteiden pohja. :D

2 kommenttia:

Cute Blue Flying Butterfly